Zagovaranje iz prve ruke

Lagano za čitanje
U Zagrebu 24. 4. 2017. u dvorani Chilloutka održano je završno javno događanje projekta Zagovaranje iz prve ruke kojeg su provele partnerske organizacije GONG,
Udruga za samozastupanje
i Udruga Terra.
Projekt je financiran od Europske unije i sufinanciranog od Ureda za udruge (IPA 2012). europa
Organiziranje ovog javnog događanja financijski je potpomoglo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu programa Odluka je naša – jačanje mreže hrvatskih samozastupnika kao podrška većoj samostalnosti i uključenosti u društvo osoba s intelektualnim teškoćama kojeg provodi Udruga za samozastupanje.
Na završnom događanju prisutvovali su samozastupnici, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici organizacija za video-produkciju te predstavnici akademske zajednice i javnih institucija za zaštitu prava osoba s invaliditetom.
U panel raspravi Aktivistička videoteka panelisti su razgovarali o svojim iskustvima u videoaktivizmu i javnom zagovaranju putem video materijala.
Druga panel rasprava bila je posvećena izmjenama novog Obiteljskog zakona. Panelisti su razgovarali o mogućim rješenjima u zakonu koja će povećati prava osoba s intelektualnim teškoćama. Posebna pozornost u diskusiji posvećena je zaštiti imovinskih prava osoba s intelektualnim teškoćama.
Udruga za samozastupanje predstavila je na događanju tri nova filma koji su napravljeni u sklopu ovog projekta.
Ako želite pogledati film Udruge za samozastupanje o slobodi, sreći i ljubavi kliknite ovdje.
Ako želite pogledati film Društveno aktivni kliknite ovdje.
Ako želite pogledati film UZS za solidarnost i društvo bez nasilja kliknite ovdje.

Komentari su zatvoreni.