Radionice o imovinskim pravima i poslovnoj sposobnosti

Lagano za čitanje
12. i 13. srpnja u okviru projekta Upoznajemo se i zagovaramo – imovinska prava osoba s intelektualnim teškoćama/osoba lišenih poslovne sposobnosti financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održane su radionice za asistente samozastupnika iz partnerskih organizacija.
Na radionicama su sudjelovali Milka Žarić iz Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Primož Lovrović iz Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar, Jovana Blagojević iz Udruge za promicanje inkluzije organizirano stanovanja Sisak i Tomislav Balešić iz Udruge za promicanje inkluzije organizirano stanovanja Pakrac.
Asistenti i samozastupnici u navedenim gradovima od lipnja ove godine održavaju sastanke na temu poslovne sposobnosti i imovinskih prava, a cilj nam je informirati samozastupnike o imovinskim pravima i pravu na jednakost pred zakonom koje jamči Konvencija o pravima osoba s invaliditetom.
Sastanci samozastupnika nastavit će se i tijekom sljedećih 5 mjeseci, a u listopadi ćemo provesti javnu kampanju te ćemo u Bjelovaru, Pakracu, Sisku, Slavonskom Brodu i Zagrebu organizirati 5 javnih tribina na kojima ćemo upoznati javnost i stručnjake s poteškoćama u zaštiti temeljnih imovinskih prava osoba lišenih poslovne sposobnosti.
Smatramo da je velika nepravda to što mnogi samozastupnici godinama žive u siromaštvu i oskudici dok njihova imovina propada ili se njome koriste drugi.
Ovo je jako veliki problem i Udruga za samozastupanje će nastaviti raditi na njemu sve dok se ne osigura kvalitetnija pravna zaštita imovine i imovinskih prava osoba lišenih poslovne sposobnosti.

Komentari su zatvoreni.