Mreža samozastupnika Hrvatske

Lagano za čitanje
U sklopu programa Mreža samozastupnika Hrvatske – potpora za aktivan i  uključen život u zajednici od 01.6.2017. do 31.5.2018. u svaki tjedan smo održavali radionice za samozastupnike.
Na radionicama su mogli dobiti lako razumljive informacije na temu poslovne sposobnosti i pravu na neovisan život i uključenost u zajednicu.
Samozastupnici su pokazali veliki za interes radionice na kojima su učili nove stvari, diskutirali i razmjenjivali svoja iskustva.
Kao rezultat naših sastanaka nastala je lako razumljiva brošura pod nazivom Konvencija o pravima osoba s invaliditetom članak 12. Jednakost pred zakonom.
U brošuri smo na lako razumljiv način objasnili što je poslovna sposobnost i kako ona utječe na život svake osobe. lako razumljivo
Ako želite pročitati brošuru kliknite ovdje.
Osim u Zagrebu program se provodio i u Karlovcu.
Karlovačke samozastupnike i njihove asistente educirali smo o tome što je samozastupanje, poslovna sposobnost i pravno na neovisan život u zajednici.
Oni su do prije nekoliko godina živjeli u domovima ili institucija a sada žive u zajednici uz podršku.
Učenjem o svojim pravima na radionicama za samozastupanje im pomaže da imaju veći utjecaj na svoje živote
Na kraju projekta samozastupnici iz Zagreba i Karlovca organizirat će javne tribine u svojim gradovima.
Tako će svoje sugrađane upozoriti da su i oni dio društvate će zatražiti podršku javnosti za puno ostvarivanje svojih ljudskih prava.
samozastupnik
Javna tribina zagrebačkih samozastupnika Zajednica za sve održati će se 29.5.2018. u 11. Sati u Kući ljudskih prava u Zagrebu.
Javna tribina karlovačkih samozastupniika pod nazivom Upoznaj me bolje održat će se 30.5.2018. u 5 sati popodne u knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.
Sredstva za provedbu Programa osigurana su od strane
Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari su zatvoreni.